Kalendář

Představení sportů

01.09.2022 14:56

7.9.2022 Karlovo náměstí Kolín - představení sportů - najdete tam i nás :)

Výsledky

V této rubrice nejsou žádné články.

Zpráva ze zápasu mezi VKC Kolín a NC Benfica na Europa Cupu 2012 ve Varšavě

23.01.2012 08:45

 

V úterý 17. ledna se tým kolínských korfbalistů přesunul na pět dní do polské Varšavy na Evropský pohár.  Jedná se o turnaj těch nejlepších klubů z celé Evropy. Vzhledem k loňskému umístění Českých Budějovic (skončili na 3. místě) kolínští vembloudi nemuseli hrát úvodní, kvalifikační zápasy, ale nastoupili ve čtvrtek v podvečer rovnou k zápasu „o všechno“. Respektive o to, jestli si zahrajeme o medaili nebo budeme hrát o 5. – 8. místo. Naším soupeřem byl portugalský mistr.

Všichni si dopředu uvědomovali důležitost zápasu. Kolín se navíc jako klub objevil na evropské scéně po dlouhých 12 letech. Nervozita tedy byla patrná. A možná právě ta částečně zavinila to, že jsme zápas s Portugalskem prohráli.

Do útoku nastoupili: Tomáš Sládek, Štěpán Kubíček, Kateřina Motáková a Radka Čermáková. Do obrany Karel Königsmark, Matěj Kubíček, Radka Břízová a Tereza Paďouková.  Zápas byl z naší strany velmi nervózní, v útoku až nesoustředěný, chaotický. Za prvních deset minut jsme dali pouze jeden koš. Soupeř se posléze dostal do vedení a tří až čtyř bodové vedení si udržoval téměř po celý zápas. Jistota a víra ve vlastní schopnosti, kterou jsme v domácí lize konečně začali nacházet, jako by zmizela a my jsme se vrátili v čase o dva roky. Nikdo pořádně neznal svou úlohu na hřišti. Ačkoliv se objevila snaha a velká touha nepříznivý stav obrátit, chyba v obraně, neproměněná šance nebo zásah rozhodčího ji vždy ukončily. Poločas skončil 6:9 v náš neprospěch.  Po přestávce jsme nastoupili s další dávkou odhodlání. Zkažené nahrávky a špatně načasované střely nám ale postup vpřed znemožnily. Portugalci odskočili na 5 košů. Naše hra se rozsypala a vypadalo to na ošklivou prohru. Přesto jsme se deset minut před koncem vzepjali, slovenští sousedé z Prievidzi bouřlivě fandili a nám se podařilo Benficu dotáhnout na jeden koš. O vítězství jsme ale díky chybě v obraně přišli. Konečný stav byl 16:19.

Zápas jsme prohráli především kvůli psychické nevyrovnanosti, která se projevila ve všech aspektech hry. Dle slov trenéra Radka Honzíčka ale „klobouky nahoru“. Čekají nás další zápasy a z tohoto neúspěchu se můžeme jen poučit.

 

 Anna Königsmarková

Diskusní téma: Zpráva ze zápasu mezi VKC Kolín a NC Benfica na Europa Cupu 2012 ve Varšavě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.