Kalendář

Představení sportů

01.09.2022 14:56

7.9.2022 Karlovo náměstí Kolín - představení sportů - najdete tam i nás :)

Výsledky

V této rubrice nejsou žádné články.

Vítězství na Mayor Cup 2011

12.09.2011 09:44

 

O víkendu 10.- 11. října se ve slovenské Prievidze konal již podesáté tradiční turnaj Mayor cup, kterého se z českých zástupců zůčastnily týmy Kolína, Znojma a v kategorii do 19 let také  tým Prostějova. Ze zahraničních klubů jsme mohli vidět družstva Maďarska a samozřejmě 2 týmy domácích, kteří postavili také tým veteránů.

Kolínští na turnaj vyrazili v sestavě:Matěj, Štěpán, Zdeny, Tomáš M., Ahojky, Hohen a Jura. Z dívčí části týmu se zúčastnily: Káťa M., Ráďa B.,Terka, Ráďa P. a také Denisa, pro kterou byl tento turnaj premiérou v kolínském dresu. Na místo se hráči dopravili třemi auty, které nezávisle na sobě dorazili v pátek v nočních hodinách. Ubytování bylo zařízené v blízkosti haly na internátě. Většina hráčů se shodla, že ubytování slovenských středoškoláků není zrovna nejpohodlnější, a tak někteří volili nocování ve vlastních lůžkovinách J.  Protože první utkání bylo naplánováno na 9:40, byl podle velitelského času nařízen budíček na 8:00.

MAFC Budapešť měl být pro Vembloudy nejtěžším soupeřem, i přesto dokázali kolínští využít své rychlosti  a sehranosti v útoku a v obraně si poradili s výškovým deficitem a statickou hrou Maďarů. Český tým tak vstoupil do turnaje výhrou. Podobně probíhala i zbylá utkání se Slováky ( SKK PD) a dalším Maďarským týmem (BKK Budapešť). Kolín se tak posunul do čela tabulky a mohl se těšit na nedělní finále. Čas mezi zápasy vyplňovali hráči fanděním týmu Znojma, který si vedl velmi podobně a stal se k velké radosti kolínských dalším finalistou.  Po zbytek času se hráči pohybovali mezi ubikací, halou a MacDonaldem, který se po dobu turnaje stal hlavním zdrojem občerstvení.

Večer se všichni odebrali na internát a cestou mohli sledovat bledé, někdy až zelené tváře odvážlivců na prievidzské pouti. Tým se po poradě rozdělil na dvě části- ta hladovější využila doporučení a navštívila místní pizerii, kde si většina pochutnala na lazaních a pokonverzovala o výši dýšek v eurech. Ostatní se rozhodli proukoumat tamní trhy, díky kterým bylo město i v nočních hodinách stále živé. Nakonec se celý tým sešel a společně pokračoval na plánovanou „párty“ do nedaleké restaurace, kde se setkal s ostatními týmy, čož nejvíce ocenil kolínský trenér, který zde natrefil  na reprezentační spoluhráče z dávných let J .

V neděli ráno se hráči zbalili a i po probdělé noci se vydali za kulturou a navštívili zámek Bojnice, kde lehce oprášili své znalosti z dějepisu. Zámecký park přímo vybízel k odpočinku, a tak se hráči uvelebili do trávy a přemítali o ohebnosti  křestních jmen. Relax před očekávaným velkým finálem byl završen příjemným obědem v podzámčí. Konverzace nedělního stolování  byla pro tentokrát věnována numismatice. Během cesty k autům všem řádně vytrávilo a nezbývalo, než se koncentrovat  na nadcházející výkon.

Finále tedy patřilo českým barvám a bylo více než jasné, že titul poputuje na západ. Rozhodující však bylo, zda se dostane do rukou Středočechů nebo Moravanů. Celé utkání probíhalo v přátelském duchu. Na znojemské  straně se však projevila nepřítomnost některých opor, což kolínští dokázali využít a strhnout vítězství na svou stranu. Mohli si tak dojít pro cenu, kterou pro tentokráte nebyl diplom, ale hůře zničitelný pohár. Po rozloučení už hráče čekala jen cesta domů.

Cílem celého turnaje byla především příprava na nadcházející turnaj ve Varšavě- Europa cup, kterého se VKC Kolín zúčastní v lednu, ale také na blížící se ligové zápasy. Úkolem bylo sestavit a sehrát vyhovujíví čtyřky a také zapojit novou posilu ze Slovenska- Denču, která velmi přispěla  k dosaženému výsledku. Doufáme, že se u nás bude cítit dobře a pomůže nám k dalším úspěchům. Myslím, že očekávání byla splněna po všech stránkách a každý si z turnaje něco odvezl,ať už fajn pocit, pohár nebo rožšíření své slovenské slovní zásoby.

Terka