Kalendář

Představení sportů

01.09.2022 14:56

7.9.2022 Karlovo náměstí Kolín - představení sportů - najdete tam i nás :)

Výsledky

V této rubrice nejsou žádné články.

Mistři !!! vol. 2

30.05.2011 18:04

 

Mistrovský den

Finálový den letošního ročníku nejvyšší korfbalové soutěže se konal 28. května v Havířově. Oba dva týmy, které v tomto roce bojovali o zlatou medaili (tedy my korfbalisti z Kolína a KCC Sokol České Budějovice), tak museli urazit dlouhou cestu na východ České republiky. Finálové utkání však bylo naplánované na 15:30, a tak jsme mohli pohodlně vyrazit po deváté hodině dopolední. K dispozici jsme měli dostatečně prostorný autobus, čisté sedačky, podporu několika fanoušků z řad rodinných příslušníků, partnerek a kamarádů a také televizi. Po celoročním handrkování auty či vlaky nevídaný luxus. Pět hodin cesty zpříjemňovalo Pupendo a Snowboarďáci. Půlhodinová pauza na oběd se sice poněkud protáhla (jsou tací, kteří si tříchodový oběd zkrátka neodpustí), přesto jsme do Sportovní haly v Havířově dorazili včas.

Čekalo nás zcela neznámé prostředí, protože v této nově postavené hale nikdo z nás doposud nehrál. Zázemí, hrací povrch i tribuny však všichni přijali pozitivně. Ačkoliv humor a smích nás neopouštěl po celou cestu, přece jen byla znát nervozita. Všichni se s chutí pustili do banánů, kterými nás pohostil Luky (Lukáš Filip). Jeho přítomnost, ať už v šatně nebo později na hřišti, měla na tým blahodárně uklidňující účinek. Napětí se ale zvyšovalo. Soustředěné střely a protahování, běžecká abeceda, Radčino hecování, hlasité volání fanoušků, troubení, bubny. Jedinečnost chvíle si patrně uvědomoval i trenér Radek, který si na sebe výjimečně oblékl džíny.

Základní sestava byla jasná. Do útoku nastoupil Tomáš Sládek, Matěj Kubíček, Radka Břízová a Katka Motáková. Bránili Tomáš Martínek, Karel Königsmark, Radka Čermáková a Tereza Paďouková. Utkání bylo zahájeno. Soupeř poněkud překvapil sestavou, kdy se na jedné straně objevil Krejčí s Bláhou a Bínovou. Proti této trojici se náš tým hůř prosazoval, kazil nahrávky, ztrácel míče po střele a nebyl schopen vytvořit ideální útočné pozice pro dívky. Naopak druhá čtveřice měla útoky poněkud snazší. V obraně bodoval Matěj Kubíček, který Kracíka jednak skvěle pokryl (za spolupráce se Tomášem Sládkem neumožnili Budějovicím sehrát ani jeden volný hod) a zároveň sbíral míče po střelách i ze hry. Skóre otevřeli České Budějovice. Na dlouhou dobu to byl od nich ale jediný koš. Dobrými kombinacemi, střelami z dálky i z pod koše, penaltou a volným hodem jsme rázem vedli 6:1. Udržet tento náskok se nám ale nepodařilo. Naopak jsme zbytečně znervózněli, některým hráčům nejistě vypadával míč z rukou a především Vlasta Krejčí výborně bránil našemu útoku ve skórování. Poločas tak skončil 8:7 pro kolínské korfbalisty. Dobrá nálada v týmu poklesla a všichni hráči si uvědomovali, že je čeká ještě napínavý souboj. Díky poctivé přípravě a tréninku byl celý tým v dobré formě a kouč v poločase nikoho nevystřídal.

Druhá půlka zápasu možná nebyla pro diváky tak atraktivní jako první. Hra se často zastavovala kvůli faulům hráčů a vzájemnému dohadování. Ve chvíli kdy České Budějovice otočili skóre a vedli 10:12, bylo možné spatřit na některých hráčích Kolína zklamání a rezignaci. Navíc se zhruba v polovině 2. poločasu zranil Tomáš Martínek a s vyvrknutým kotníkem odkulhal na střídačku. Vystřídal jej Lukáš Filip. Ten naštěstí do celé útočící čtyřky vnesl klid a jistotu. Riskantní střelou z dálky se pak trefila Radka Čermáková a všem hráčům nalila novou krev do žil. Stav se opět obrátil v náš prospěch a soupeři jsme odskočili na dva koše. Vedení jsme udržovali i v posledních minutách. Pár sekund před koncem už byla lavička na nohou a netrpělivě hleděla na časomíru. Utkání jsme vyhráli 18:16 a po dvanácti letech tak dospělí korfbalisté Kolína získaly zlato. Někteří hráči získali zlatou medaili vůbec poprvé, jiní vzpomínali na poslední vítězství v Praze…

Děkovalo se divákům, fotilo, skákalo. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena naše Tereza Paďouková, nejmladší hráčka extraligy, která o týden dříve vyhrála zlato také v dorostenecké lize. Samým štěstím tak po celou cestu domů skoro nepromluvila. Zato jiné bylo slyšet až dost. Autobusem se rozléhaly výkřiky, smích a především píseň: My jsme děti z Kolína, nás zná celá krajina, kam my zavítáme, tam vždy vyhráváme, protože jsme korfbalisti z Kolína, hej, hej…

 

Anka

 

 

Diskusní téma: Mistři !!! vol. 2

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.