Kalendář

Představení sportů

01.09.2022 14:56

7.9.2022 Karlovo náměstí Kolín - představení sportů - najdete tam i nás :)

Výsledky

V této rubrice nejsou žádné články.

Mistři !!! vol. 1

29.05.2011 15:50

 

V sobotu 21. 5. jsme se shromáždili na obvyklém srazišti a vyhlíželi autobus, který nás měl dovézt do dalekého Znojma za bojem o mistrovský titul. Spolu s dorosteneckým týmem se cesty účastnili i mladší žáci, taktéž usilující o zlato, a nechyběla ani neméně důležitá skupina fanoušků z řad rodičů i naší korfbalové seniorky. V průběhu cesty panovala nálada vcelku uvolněná, i když na některých bylo znát jisté nervózní očekávání.

Po příjezdu do znojemské haly byla právě na programu čtvrtfinálová a semifinálová utkání mladších. Shlédli jsme dramatický zápas mezi Náchodem a Brnem, který vyvrcholil až k penaltovému rozstřelu, následovalo 1. čtvrtfinále mezi Prostějovem a Znojmem. A pak už jsme se jen chopili vlajek, řehtaček a každý si připravil plíce, protože nastupovala Vemblouďata do souboje s Brnem. Kolínská podpora se hlasitě nesla přes hřiště, což nepochybně ještě více posílilo naše hráče, nicméně děti prokázaly, že po celou sezonu nestály v čele tabulky jen tak náhodou a zvítězily výrazným rozdílem 15:3 (9:0).

Dorostenecký tým také se zájmem přihlížel tomuto úspěšnému počínání, avšak vlastní finálové střetnutí bylo na pořadí hned jako další, a tak jsme se odebrali do šatny na krátký „briefing“. Následovala obvyklá motivační řeč, pár posledních pokynů a trocha týmového nabuzení do zápasu.

 

 V těchto sestavách – Štěpa, Dan („Láďa“), Mirka, Denda v útoku a Kuba K. („Čaroděj“), Kuba. S., Terka, Káťa v obraně – jsme začali hrát. Do utkání vstoupila obě družstva poněkud nesměle, chvíli trvalo, než se někdo prosadil. Tu pomyslnou hranici jako první prolomili znojemští a třemi rychlými koši se dostali do vedení. Avšak během krátkého okamžiku již přišel první důležitý impuls, kdy Terka snížila na 1:3. Za stavu 2:3 si Znojmo vzalo první time-out. Čiki nás nabádal, ať se nenecháme vybláznit, a abychom si víc pomáhali.
Zanedlouho už skóre ukazovalo 4:4. Naše sebedůvěra i vůle vyhrát narůstaly, a tak jsme se až s neuvěřitelnou lehkostí postupně dostali do 6-ti bodového vedení. Soupeř ještě dokázal snížit náš náskok, ale i přesto poločas končil výsledkem 10:7.

Krátce jsme si odpočinuli, povzbudili se a po obdržení několika instrukcí se znovu vrhli do hry. Naše obrana nedávala soupeři příliš mnoho prostoru pro zakončení a v útoku se nám navíc velmi dařilo. Hráli jsme organizovaně, perfektně jsme plnili všechny funkce a současně využívali chyb protivníka, což vedlo k navýšení rozdílu až o 8 košů.
Poté jsme trochu polevili a to se hned odrazilo na stavu utkání. Málo jsme se pohybovali v útoku, hůře se koncentrovali v obraně a Znojmo vstřelilo několik košů s dálky, čímž zmenšilo náš náskok na pouhý bod. Ale stejně jako na začátku jsme se opět vzchopili a už nás nemohl nikdo zastavit.

Minuty ubíhaly strašlivě pomalu, nicméně s každou další vteřinou bylo zřejmé, že jsme lepší. Projevila se naše bojovnost, kolektivnost a dvakrát větší chuť vyhrát. A najednou rozhodčí odpískal konec zápasu a vypukla obrovská euforie a radost, protože jsme sakra VYHRÁLI!!!


Výsledný stav 21:16 mluví za všechno. Velký dík si zaslouží samozřejmě všichni jmenovaní hráči, ale také další členové týmu jako Šárka, která, i když ve finále nehrála, se prosadila v několika předcházejících turnajích, Kuba N., který se bohužel nemohl zúčastnit, náš coach Čiki, který nás vede už dlouhá léta a samozřejmě i jeho asistent Matěj, který nechyběl u nejdůležitějších momentů naší sezony – začátku a konce :)
Zmíním ještě, že naši mladí Vemblouďi obsadili krásné druhé místo. I když měli trochu té smůly, všichni se velmi snažili a urputně bojovali, takže věřím, že v budoucnu určitě titul získají.

Cestou zpátky se hodně slavilo, děkovalo, zpívalo a pilo, což naprosto zabránilo vzniku jakéhokoli smysluplného rozhovoru. Takže závěrem už snad jen:

MY JSME MISTŘI, CO JSTE VY, CO JSTE VY, CO JSTE VYYY!!!

 

Denda

 

 

Diskusní téma: Mistři !!! vol. 1

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.